Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Γλυκά!

Παιδιά έτοιμοι να κάνετε αγνώριστη την κουζίνα του σπιτιού;;;;;
Ας πετύχει η συνταγή και χαλάλι σας!!! 
Θα σας εκμυστηρευτώ τις συνταγές που χρησιμοποιώ
 για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μου
και περιμένω μια φωτογραφία με το λαχταριστό αποτέλεσμα!
 Η μαγειρική είναι εξάλλου φαντασία και δημιουργικότητα! 
Καλή Επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!!
Μελομακάρονα:
Υλικά

2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
7 1/2-8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη

για το πασπάλισμα
1 κούπα καρύδια
κανέλα και γαρύφαλο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπόλ το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό,το κονιάκ και το ξύσμα και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ να ενωθουν μεταξύ τους.
Σε άλλο μπόλ βάζουμε 7 1/2 κούπες αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ζυμώνοντας ελαφρά.Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Παίρνουμε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και πλάθουμε τα μελομακάρονα μας.Πιέζοντας τα στον τρίφτη σχηματίζουμε πάνω τους ένα σχεδιάκι.
Αραδειάζουμε σε ταψί αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά προσέχοντας να μην τα παραψήσουμε.
........................................................................................
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.Δεν το ξαφρίζουμε.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα μας απο το φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε για λίγο και τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα των καρυδιών.
Υλικά
500 γρ. βούτυρο(πρόβειο και αγελαδινό,μισό-μισό)
200 γρ.αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα,καβουρδισμένα
2 κροκάδια
20 γρ. ουίσκι
700 γρ. αλεύρι
100 γρ. άχνη

για το πασπάλισμα
500 γρ. άχνη

Εκτέλεση
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μας και τα βάζουμε σε ένα μπόλ .
Ζυμώνουνε το ζυμαράκι μας.
Το απλώνουμε στον πάγκο μας και το
πατάμε με το χέρι να ανοίξει σε χοντρό φύλλο.
Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.Εγω κόβω
τους κουραμπιέδες για ευκολία με τη
βοήθεια ενός ποτηριού,σε μισοφέγγαρα.
Αραδειάζουμε σε ταψί
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν οι κουραμπιέδες και
τους περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.

1 σχόλιο:

  1. Merry Christmas and may God’s grace be with you. Make merry not just on this wonderful day but all throughout the year!! God Bless, my dear friend!
    Literatura & Linguagens
    http://nelsonsouzza.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή





Γράψε το Email σου για να ενημερώνεσαι για ό, τι καινούριο συμβαίνει στο Blog μας!

back to top