Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Η τρύπα του όζοντος

Τρύπα του όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης μειώνεται σε πάχος πάνω από την Ανταρκτική. Λόγω του ότι το όζον (αλλοτροπική μορφή του οξυγόνου, τριατομικό οξυγόνο, Ο3) προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, απορροφώντας σημαντικό τμήμα της υπεριώδους, η δημιουργία της τρύπας του όζοντος έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία. Επίσης αυξάνει την θερμοκρασία στον πλανήτη και βοηθάει αρνητικά στο λιώσιμο των πάγων. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται πως δημιουργήθηκε από υπερβολική χρήση χλωριοφθορανθράκων (CFC) που χρησιμοποιούνταν σε κλιματιστικά και γενικά σε ψυκτικές συσκευές. Στην επέκταση του επίσης συμβάλλουν τόσο τα καυσαέρια (από την κυκλοφορία των οχημάτων) όσο και τα αέρια απόβλητα των εργοστασίων.
Και μια ματιά στα στρώματα της ατμόσφαιρας για να καλύψω την απορία που είχατε στο σχολείο!ΚΛΙΚ στην εικόνα!

Κλικ στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες!


2 σχόλια:

  1. Είναι επέιγον, είναι επείγον να ενημερωθούν τα παιδιά για το μέλλον του πλανήτη. Του σπιτιού τους... πολύ καλή ή ανάρτηση και πάντα επίκαιρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λάμπρο! Οπωσδήποτε πρέπει να ενημερωθούν τα παιδιά για την κατάσταση του πλανήτη!!! Η συνέχεια στο blog σου μέσα από τραγούδια σχετικά! Περιμένω με αγωνία.... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε το Email σου για να ενημερώνεσαι για ό, τι καινούριο συμβαίνει στο Blog μας!

back to top